Fresh Dragons

Dračí lodě, Brno

Tým Fresh Dragons se v sobotu 26.8.2017 zúčastnil mezinárodního závodu dračích lodí v Trenčíně. Závodili jsme v nejvyšší kategorii s nejlepšími týmy Slovenska, Maďarska, Rakouska a Česka.

Velký úspěch jsme zaznamenali na trati 500 metrů, kde jsme obsadili 4. místo z 12. Na krátké trati 200 metrů jsme bojovali s tvrdou konkurencí a v napínavém finále jsme vybojovali 12. místo z 15 týmů.

Příčin slabého výsledku je několik:

  1. Jen 8 pádlujících patřilo do týmu Fresh Dragons. Další 2 členy a bubeníka jsme si půjčovali z hobby týmu. Bubenice se postupně sžívala se zbytkem posádky. Hledali jsme vhodné tempo, které jsme našli až v posledním závodu na 500 metrů.
  2. Nejeli jsme tak, jak jsme zvyklí z tréningu. Nechali jsme se strhnout okolím k vysoké frekvenci, kterou nezvládáme. Cítili jsme, že efektivita záběrů byla nízká. Problém s vysokou frekvencí souvisí s tím, že nemáme vlastního bubeníka, který by znal naše možnosti.
  3. Posezení v lodi nebylo úplně komfortní. Loď měla malé přepážky, do kterých jsme se neuměli opřít nohou.
  4. Je potřeba zlepšit techniku startu. Bubenice nás upozornila, že po pěti silových záběrech se obvykle dává 10 velmi rychlých, abychom co nejdřív zrychlili loď. Další záběry v traťovém tempu mají udržovat loď na této rychlosti až do cíle. Každému týmu vyhovuje jiný styl startu. My si ten náš musíme najít. K tomu je nutné experimentovat. Experimenty musíme exaktně měřit a vyhodnocovat.

Pozitivně lze hodnotit, že na dlouhé trati jsme si vzpomněli na to nejlepší, co jsme se letos naučili.

Fotky ze závodu na 500 metrů

Během jízdy na 500 metrů jsme dokázali udržet dobrou techniku záběrů. Z následujících fotek je vidět, že se snažíme o dlouhý záběr. Fotky byly pořízeny před cílem závodu.

Závod na 500m (1/5)

Závod na 500m (2/5)

Závod na 500m (3/5)

Závod na 500m (4/5)

Závod na 500m (5/5)

Závod na 500m – přistání u mola

Týmové foto

Společné foto po závodech

Zázemí

Zázemí

Pláž „Na Ostrove“

Výsledky

Oficiální výsledky jsou ke stažení zde [pdf].

Kategorie Sport – naše

Kategorie Hobby a Firmy

Odkazy

Martin, Brno, 27.8.2017.