Fresh Dragons

Dračí lodě, Brno

Tým Fresh Dragons se v sobotu 14.7.2018 zúčastnil závodu Otrokovická Zubr desítka 2018. Vybojovali jsme vítězství v závodu na 150 m. Zažili jsme mnoho emocí, avšak ne všechny byly příjemné.

O malé drama jsme se postarali hned v první jízdě. Pravému háčkovi se při startu zamotalo pádlo do lana od bójky. Zbytek jízdy mohl jenom kopat do lodi. Vinu za tuto nehodu dáváme pořadatelům, kteří neobstarali pevné startovací bloky. Místo toho vymysleli náhradu, která každoročně působí komplikace. Bubeník musí držet bójku až do startu, pak ji odhodí. Každým rokem se některému pádlujícímu namotá pádlo do lana odhozené bójky. Letos se smůla nalepila na náš tým.

Přes úvodní nepřízeň jsme se snažili o co nejlepší čas. Ve druhé jízdě jsme museli zabojovat, abychom se dostali do finále A, kde se bojuje o 1. až 4. místo. Postup do finále A jsme si nakonec zajistili dobrým součtem obou časů.

Ve finále jsme se nešetřili. Měli jsme dobrou taktiku jízdy, kterou pravidelně trénujeme. Díky ní jsme se brzy dostali před všechny lodě. Zbývalo se udržet na čele. Kvalitní soupeři z kulturistického týmu Arnold Club Otrokovice se nechtěli vzdát šance na vítězství. Zabrali z plných sil a dojeli nás. Po projetí cílovou čárou si nikdo nebyl jistý, kdo vlastně vyhrál. O vítězi rozhodoval kamerový záznam. Štěstí se nakonec přiklonilo k nám. Vyhráli jsme o pouhé 2 desetiny sekundy.

Biatlon

Závody v Otrokovicích tradičně nabízejí biatlonový závod na přibližně 1 km. Jako v tradičním biatlonu nestačí jen síla, ale i přesnost a rychlost  ve střelbě. Našemu týmu se v tomto závodu nedařilo. V naší kategorii nás porazilo 5 týmů. Na nejlepšího jsme ztratili 50 s.

Výsledky

Výsledky 150 m po kategoriích

Výsledky 150 m – absolutní pořadí

Výsledky biatlonu po kategoriích

Výsledky biatlonu – absolutní pořadí

Fotky z nástěnky

Výsledky 1. rojížďky

Výsledky 2. rojížďky

Výsledky finálové jízdy

Fotky

Medailové foto

Stupně vítězů

Stupně vítězů (2)

Otáčka v biatlonovém závodu

Otáčka v biatlonovém závodu (2)

Focení po vítězné jízdě

Bolt

Další foto ze stupňů vítězů

Pod stanem

Čekání na jízdu si krátíme karetní hrou.

Legendární otrokovická grilovaná kuřata

Půlka kuřete

To jsme my

Ivan

Michal a Adélka

Kdo z vás to má?

Je to pravé zlato?

Kika nám bubnovala

Martin, Brno, 15.7.2018.